Hírek
2019. Január 14. 14:05, hétfő |
Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI/Balogh Zoltán
Jól halad a magyar Bocuse d'Or csapat felkészülése

Jól halad a magyar csapat felkészülése a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny január 28-29-i lyoni világdöntőjére, Pohner Ádám séf, Segal Viktor coach és Csillag Richárd commis (segítő) már a finomhangolásokat végzik.
A két évvel ezelőtti világdöntő óta generációváltás zajlott a magyar csapatnál: noha Pohner Ádám commis-ként már kipróbálta magát a Bocuse d'Oron, séfként a mezőny legfiatalabb tagjának számít, Segal Viktor és Csillag Richárd pedig először szerepelnek majd a magyar csapat tagjaként - közölte a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke a csapat hétfői budaörsi sajtótájékoztatóján.
Hamvas Zoltán a Forma-1 világához hasonlította a Bocuse d'Ort, hiszen a világ legrangosabb szakácsversenyének innovációi később rendszerint leszivárognak a éttermi gasztronómiába is.
Minden körülmény adott a jó szerepléshez, hiszen rengetegen, például norvég sztárséfek is segítik a magyar csapatot az öt és fél órás versenyprogram tökéletesre csiszolásában - jegyezte meg Hamvas Zoltán.
Pohner Ádám felidézte, hogy 2015-ben Molnár Gábor mellett commis-ként versenyezhetett a lyoni világdöntőben, majd 2016-ban séfként indult, és Széll Tamás mögött második lett a magyarországi döntőben.
Mint elárulta, a csapat tagjai hónapok óta heti hat napot gyakorolnak, a versenyre szánt fogásokat folyamatosan fejlesztve, mostanra pedig már a finomhangolásoknál tartanak.
A fogásokhoz igyekeznek minél több minőségi magyar alapanyagot - például tokaji bort, egri bikavért, magyar eceteket - felhasználni, valamint magyar technológiai eljárásokat - mint a derelyekészítés vagy a savanyítás - alkalmazni.
Segal Tamás és Csillag Richárd szintén arról számoltak be, hogy a felkészülés kiválóan halad és hogy a csapat mind technikailag, mind pszichésen jól felkészült a január végi világdöntőre.
A Bocuse d'Or döntőjét a SIRHA élelmiszeripari szakkiállítás keretein belül rendezik meg január 28-29-én, mindkét napon 12-12 csapat készíti majd el fogásait.
A tányértéma idén egy francia klasszikus, a chartreuse lesz, amelyet meghatározott kagylófélékkel kell majd elkészíteni, a hústál kötelező alapanyaga pedig a csontos borjúkaraj lesz, amelyet csonttal együtt, egészben kell megsütniük a versenyzőknek.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Október 15. 07:35, szerda | Belföld
Jelentősen csökkent az ipari termelés
2025 augusztusában az ipari termelés volumene 7,3, munkanaphatástól megtisztítva 4,6 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - erősítette meg kedden kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2025. Október 15. 07:34, szerda | Belföld
Továbbra is zuhanőrepülésben az építőipar
2025 augusztusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 15,2, a munkanaptényezővel kiigazított adatok alapján 13,6 százalékkal alacsonyabb volt, mint egy évvel korábban - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (K
2025. Október 14. 19:53, kedd | Belföld
Startra készek a turisztikai hitelek
5 egyszerű lépésben, maximum 15 napos ügyintézési határidővel juthatnak kedvező kamatozású hitelhez a turisztikai ágazat szolgáltatói. Október15-től két termék lesz elérhető.
2025. Október 14. 07:16, kedd | Belföld
Az OTP és a magyar állam közösen újítja fel a gödöllői kastélyt
A 20. század nem a mecénások évszázada volt a magyar műemléktörténetben, de ez a korszak most véget ért.